Book a digital showroom tour here!

Visitors to the Spoorwegmuseum make selfies at old train stations.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht vertelt de geschiedenis van 175 jaar Nederlandse spoorwegen. De bezoeker wordt meegevoerd langs historische treinen die staan opgesteld en krijgt informatie over de opkomst van het treinverkeer in Nederland. Leisure Expert Group kreeg de opdracht om iets leuks te doen met het archief vol oude foto's van Nederlandse treinstations.

De weg naar Prestop

Het Spoorwegmuseum kwam in samenwerking met Leisure Expert Group naar Prestop vanwege de digitale oplossingen die Prestop te bieden heeft op het gebied van weergeven van interactieve content zoals foto's en video's.

Vraagstelling

Gevraagd werd gevraagd naast het kunnen tonen van de oude beeldmaterialen tevens een stuk actiemarketing in het leven te roepen. Daarbij moest niet alleen de software oplossing doen wat er gevraagd werd, tevens moest de behuizing waarin de techniek verwerkt zit passen binnen de entourage en thematiek van het Spoorwegmuseum.

De oplossing van Prestop.

In een oude kaartjesautomaat van de NS heeft Prestop een 22" touchscreen en een camera ingebouwd, zo kunnen gebruikers door de foto's van oude, soms niet meer bestaande stations bladeren. Heeft men het station naar keuze gevonden, dan wordt deze weergegeven op een groot formaat display van 65" achter de gebruiker. Dankzij het geharde, ontspiegelde glas van dit groot formaat scherm vormt de foto van het station een perfecte achtergrond achter de gebruiker. Met de ingebouwde camera in de oude kaartjesautomaat kan de gebruiker vervolgens een selfie maken, met het station achter zich. Na het invullen van de benodigde gegevens kan deze selfie naar een e-mailadres gestuurd worden. De selfie applicatie is onderdeel van Omnitapps en wordt door Prestop ontwikkeld.

Daarnaast heeft Prestop een informatiezuil geleverd met 22" PCAP touchscreen, waarop een interactieve presentatie draait over de SS 13, de oudst bewaard gebleven stoomlocomotief van Nederland.

Prestop Spoorwegmuseum selfie

Spoorwegmuseum selfie oplossing

In de praktijk.

Het charmante karakter van de selfie oplossing zorgt ervoor dat bezoekers aan het Spoorwegmuseum met een lach de dag afsluiten. Deze vorm van actiemarketing is goed voor het Spoorwegmuseum, vanwege het verzamelen van data. Tevens geeft men de bezoeker een blijvend souvenir, in de vorm van een leuke foto. Ook de informatiezuil bij de stoomlocomotief wordt veel gebruikt, veel bezoekers bekijken graag de oude foto's en video's. 

Visit our

Interactive Experience Center.

Prestop has the largest Interactive Experience Center in Europe. Also now you are welcome in our Interactive Experience Center, at Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel. We also give digital tours via Skype, Zoom or Teams. Via more than 16 webcams we let you watch live and let you "walk with" our specialists through our Interactive Experience Center. The images are shown live via multiple camera positions and you can ask questions directly from home. Questions about our interactive solutions, but also how we see the future. Solutions that can be used immediately during and after this crisis.

 

book your (digital) tour here